Jaarverslag 2014

donderdag, juni 11, 2015 - 14:30

Op 11 juni 2015 stelde de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders haar jaarverslag voor, hieronder de presentatievideo bekijken.

2014 was een grand cru-jaar voor de gerechtsdeurwaarders. Een vernieuwd statuut, een versterkte focus op hun maatschappelijke rol en kwaliteitsvolle dienstverlening én de oprichting van het kenniscentrum SAM-TES zetten de gerechtsdeurwaarders eens te meer op de kaart. Door de vinger aan de pols te houden slagen de gerechtsdeurwaarders erin actueel te blijven. De nieuwe benoemingsprocedure en een vernieuwd tuchtrecht zorgt voor een objectivering van het statuut en garandeert een kwalitatieve dienstverlening. De NKGB gaat actief de dialoog aan met de samenleving om de gerechtsdeurwaarder positief in de kijker te zetten en te werken aan een hernieuwde vertrouwensband tussen justitie en de burger.

De NKGB zal samen met het kenniscentrum, de Conferentie van de Vlaamse Gerechtsdeurwaarders, de Union Francophone des Huissiers de Justice en de Nationale Vereniging van Kandidaat-Gerechtsdeurwaarders en Stagiairs de rol van digitale katalysator en maatschappelijk betrokken justitie-actor verder op zich nemen in verschillende dossiers zoals de e-betekening, de uitbreiding van het CBB en een meer efficiënte toegang tot het kadaster en het bankenregister. Het zijn toekomstgerichte en maatschappelijke projecten waaronder de NKGB voluit haar schouders wil zetten. 

 

BijlageGrootte
PDF icon jaarverslag_2014_webformaat.pdf3.27 MB

Bent u particulier of professioneel (bedrijf/gerechtsdeurwaarder/advocaat/…)

Particulier Professioneel Sluiten