De Standaard Magazine op pad met gerechtsdeurwaarders

donderdag, maart 10, 2016 - 16:00

"Wij zijn bruggenbouwers. Wij komen bij de mensen thuis in hun omgeving. In de rechtbank zie of voel je die context niet".

Dit weekend kon u in De Standaard Magazine een interview met gerechtsdeurwaarders Caroline De Mey, Anne Van den Berghe en Britt De Backer lezen. 

Journalist Filip Rogiers ging een dag op stap met Caroline De Mey en beschrijft hoe het hen onderweg verging. Van expats tot minder fortuinlijken, de gerechtsdeurwaarder komt overal over de vloer:

"Ter plaatse achterhaal je dat het soms te maken heeft met ziekte of jobverlies. Dan kunnen we onze rol als bemiddelaar ten volle spelen" aldus Caroline De Mey.

De rol van de gerechtsdeurwaarder als bemiddelaar wordt al snel duidelijk:

'Bemiddelen hebben we altijd al gedaan' zegt Anne Van den Berghe. 'We staan tussen A en B die met elkaar in conflict liggen. Hoe wil je dan dat we niet bemiddelen?'

Ook de moeilijke momenten van het beroep komen aan bod, zoals wanneer er kinderen mee gemoeid zijn. Gerechtsdeurwaarders krijgen een bijzondere blik op de samenleving met al haar kleine, maar ook mooie kanten. Zo moest Britt De Backer onlangs een derdenbeslag leggen bij een werkgever van een klein bedrijfje in de Kempen.

"Wat deed die werkgever? Hij zweeg over het loonbeslag want hij wist dat het om ziekenhuisrekeningen voor een kind ging en organiseerde een benefiet."

U kan het artikel onderaan deze pagina consulteren.

BijlageGrootte
PDF icon 20160123_interview_met_caroline_demey_-_anne_vandenberghe_-_britt_de_backer.pdf2.23 MB