Jaarverslag 2015 DIAM: meer dan 70 miljoen euro aan achterstallige belastingen geïnd

woensdag, juli 13, 2016 - 16:30

In 2015 werd € 74.924.074,09 aan achterstallige belastingen geïnd door de Vlaamse gerechtsdeurwaarders, goed voor een recuperatiegraad van 76,81%. Hiertoe verdeelde DIAM in 2015 zo'n 114.083 dossiers van de Vlaamse belastingsdienst (Vlabel) onder de participerende gerechtsdeurwaarders. In totaal werken 318 gerechtsdeurwaarders (dat is 90% van alle Vlaamse gerechtsdeurwaarders) hieraan mee.

DIAM zorgt ervoor dat de achterstallige Vlaamse belastingen op een sociaal verantwoorde manier kunnen worden geïnd, met aandacht voor de proceseconomie, transparantie en een geautomatiseerde elektronische communicatie. David Van Herreweghe, de administrateur-generaal van de Vlaamse belastingsdienst haalt in het jaarverslag aan dat hij zeer trots zou zijn mocht de manier van samenwerking tussen Vlabel en DIAM ook zijn weg vinden naar andere (overheids-)organisaties. Dit kan zorgen voor een positief maatschappelijk multiplicatoreffect waarvan Vlabel en DIAM de pioneers waren.

Consulteer het jaarverslag van DIAM voor meer cijfermateriaal, getuigenissen en achtergrondinfo op: https://www.diam.be/jaarverslag