Koen Geens bedankt gerechtsdeurwaarders voor constructieve samenwerking

maandag, februari 8, 2016 - 09:30

Op 6 februari 2016 organiseerden SAM-TES en de NKGB een Potpourri I colloquium, waarbij de focus op de nieuwe procedure voor de invordering van onbetwiste geldschulden in B2B-zaken. Met meer dan 500 aanwezige gerechtsdeurwaarders, kandidaat-gerechtsdeurwaarders en stagiairs mogen we van een succes spreken. Tijdens het colloquium werd dieper ingegaan op de nieuwe procedure van de invordering van onbetwiste geldschulden. Met sprekers als Patricia Vanlersberghe, Paul Van Orshoven en Jan De Meuter werd een sterk en interessant programma samengesteld. Ook minister van justitie Koen Geens richtte zich in een korte videoboodschap tot de aanwezigen:

" Met de toewijzing van deze nieuwe administratieve procedure voor de inning van onbetwiste schuldvorderingen, stellen de Regering, het parlement en ikzelf, vertrouwen in u. Ik ben er van overtuigd dat, sedert de stapsgewijze vernieuwing van uw ambt en beroep, het korps van gerechtsdeurwaarders in staat is deze opdracht correct uit te voeren. 

[...]

Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om de Nationale Kamer en het kenniscentrum SAM-TES te bedanken voor de constructieve samenwerking in dit project het afgelopen jaar. Door tijdig het elektronisch platform tot stand te brengen en tijdig deze belangrijke vorming te voorzien, is een snelle invoering van deze vernieuwende administratieve invoeringsprocedure mogelijk."

SPREKERS & ONDERWERPEN

  • Patricia Vanlersberghe: herziening van de nietigheidsleer & hervorming van de termijnen
  • Paul Van Orshoven: de procedure invordering onbetwiste geldschulden in B2B – de totstandkoming en de uitvoering
  • Jan De Meuter: voorstelling van de praktische toepassing van CROS (centraal register voor de invordering van onbetwiste geldschulden)