Nieuw bestuur voor SAM-TES

donderdag, september 28, 2017 - 15:30

Op 18 juni 2017 liep het mandaat van Jan De Meuter als voorzitter van het juridisch maatschappelijk kenniscentrum voor gerechtsdeurwaarders ten einde. “Met een lach en een traan heb ik afscheid genomen”, blikt hij terug. “Met een lach, omdat we de voorbije drie jaren onwaarschijnlijk mooie projecten hebben gerealiseerd zoals de invoering van de IOS-procedure en de elektronische betekening. Ook op het vlak van opleiding, communicatie en onderhandelen met het beleid hebben we grote stappen vooruit gezet. Maar ik neem ook afscheid met een traan. We hadden er immers meer uit kunnen halen. We hebben kennis, talent en enthousiasme in huis, maar al te vaak verloren we nodeloos tijd in onderling gehakketak. Dat zou ik graag zien veranderen voor mijn opvolger.”

Tijdens de zomermaanden nam de directeur van SAM-TES, Dries Storme, tijdelijk de honneurs waar. Eergisteren, 26 september, gaf hij de fakkel door aan Patrick Dumortier die unaniem verkozen werd tot voorzitter door de vernieuwde raad van bestuur. Tijdens dezelfde vergadering werden ook de mandaten van ondervoorzitter, secretaris en penningmeester toevertrouwd aan respectievelijk Bernard Yernaux, Luc Chabot en Jean Vleugels.  

De nieuwe voorzitter heeft alvast het voornemen om zich 100 procent in te zetten voor het kenniscentrum. “Ik besef dat ik grote schoenen moet vullen, maar wie mij kent weet dat ik geen man ben die graag aan de zijlijn staat. Het is mijn bedoeling om de nieuwe raad uit te bouwen als een collegiaal orgaan. Op deze manier zal SAM-TES haar kenmerkende dynamiek en slagkracht, die het verschil hebben gemaakt in tal van dossiers, behouden en zelfs kunnen versterken.”

Via deze link vindt u het nieuwe bestuur van SAM-TES : https://www.gerechtsdeurwaarders.be/sam-tes/raad-van-bestuur