OMBUDSMAN VOOR GERECHTSDEURWAARDERS VAN START VANAF 6 SEPTEMBER 2018

woensdag, september 5, 2018 - 16:15

Vandaag, 5 september 2018, werd op de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders de ombudsman voor gerechtsdeurwaarders, ere-beslagrechter en gewezen familierechter Arnout De Vidts, voorgesteld in aanwezigheid van ministers van Justitie Koen Geens en Economische Zaken Kris Peeters. Het gaat om een - vernieuwbaar - mandaat van drie jaar. 

Iedereen - schuldeiser of schuldenaar, particulier of ondernemer - kan vanaf morgen terecht bij de ombudsman om een procedure voor bemiddeling op te starten. "Ik zal inzetten op bemiddelen, bemiddelen en bemiddelen", zegt de kersverse ombudsman. 

Het is duidelijk dat de ombudsman  louter informatievragen noch klachten zal behandelen. Ook wie al een procedure tegen een gerechtsdeurwaarder is gestart, kan niet meer aankloppen bij de ombudsman.

Een dossier indienen, kan per brief, per e-mail of online via www.ombudsgdw.be. De behandeling van een dossier is gratis en de bedoeling is dat ontvankelijke dossiers binnen een termijn van 90 dagen wordt afgerond. 

Via deze link vindt u het persbericht: https://www.gerechtsdeurwaarders.be/sam-tes/ombudsman-voor-de-gerechtsdeurwaarders-gaat-van-start

Hieronder vindt u foto's van de persconferentie.

BijlageGrootte
Image icon foto_ombudsman.jpg3.32 MB
Image icon foto_ombudsman_-_ministers_en_voorzitter.jpg2.98 MB