Periode puntenkaart loopt binnenkort af

woensdag, mei 24, 2017 - 16:15

Op 7 juni 2017 loopt de periode af waarbinnen kandidaat-gerechtsdeurwaarders en titularis-gerechtsdeurwaarders 15 punten voor permanente vorming moeten behalen. Van die 15 punten, moeten er minstens 5 juridische punten zijn.

Het gaat hier enkel over de elektronische puntenkaarten waarvan de periode begon te lopen op 1 februari 2014. De volgende tweejarige periode gaat voor hen meteen in op 8 juni 2017 en duurt tot 7 juni 2019.

De kandidaat-gerechtsdeurwaarders en titularis-gerechtsdeurwaarders die meer dan 15 punten behaald hebben tijdens deze eerste periode, kunnen een derde van het teveel behaalde aantal punten overdragen naar de volgende periode. Deze punten komen 30 dagen na de start van de nieuwe periode automatisch als surplus op uw elektronische puntenkaart te staan.

Stagiair-gerechtsdeurwaarders moeten 30 punten behalen tijdens hun stage. Er kunnen maximaal 3 niet-juridische punten in aanmerking worden genomen als onderdeel van hun permanente vorming.

Ter informatie : het elektronisch platform PE-Online stuurt u momenteel 3 automatische herinneringsberichten (60 dagen, 30 dagen en 7 dagen voor het einde van de periode) om u te verwittigen dat de deadline, 7 juni 2017,  nadert. Indien u genoeg punten hebt behaald tijdens deze eerste periode, hoeft u geen rekening te houden met deze berichten. Ze worden u puur ter informatie verstuurd.

Voor meer informatie over het consulteren van de elektronische puntenkaart en het indienen van erkenningsaanvragen, kan u hier terecht.

Als u hierna nog vragen hebt, kan u steeds een e-mail sturen naar fpo@sam-tes.be.