pop-up: gratis advies van de gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarders komen dagelijks in contact met (kans)armoede. Dat maakt van hen dan ook goede sociale barometers. Het is vanuit deze sociale rol dat SAM-TES in Brussel een pop-up gerechtsdeurwaarder lanceerde die gratis advies verleent. Het project werd in 2015 verschillende maanden uitgetest in sociaal restaurant De Harmonie en bleek erg succesvol.  

Enkele gerechtsdeurwaarders, kandidaat-gerechtsdeurwaarders en stagiairs hebben zich afgelopen jaar dan ook belangeloos ingezet om advies te gaan verlenen in verschillende Brusselse hulporganisaties. Ze boden een luisterend oor voor al wie vragen had en zochten samen met hen naar oplossingen. 

Intussen willen meerdere hulporganisaties graag beroep doen op onze pop-up gerechtsdeurwaarder, en niet enkel in Brussel maar ook in Antwerpen. Om dit in goede banen te leiden doen we graag een oproep naar enthousiaste gerechtsdeurwaarders, kandidaat-gerechtsdeurwaarders en stagiairs om onze groep van pop-up gerechtsdeurwaarders mee uit te breiden.

Concreet houdt dit in dat een team van twee gerechtsdeurwaarders, kandidaten en/of stagiairs zich 1 keer per maand naar een organisatie in Brussel of Antwerpen begeeft om advies te verlenen. Denk aan een sociaal restaurant, een CAW, een school… Heeft u interesse om u 1 keer per maand vrij te maken om advies te verlenen aan zij die het nodig hebben? Contacteer dan sylvie.vanmaele@sam-tes.be

 

BijlageGrootte
PDF icon 20160919_algemene_affiche_a3.pdf753.98 KB