Contacteer ons

Ik ben particulier.

Bent u schuldeiser of reeds cliënt van een gerechtsdeurwaarder?

Heeft u een vraag over zijn optreden? Wilt u alle nodige informatie om te weten wat u moet doen? In dit geval, nodigen wij u uit om:

  • onze website te bezoeken met veel praktische informatie die u kan helpen. Bent u op zoek naar informatie over wat een gerechtsdeurwaarder doet, dan kan u hier meer informatie vinden. Hier vindt u meer informatie over het tarief dat gerechtsdeurwaarders hanteren. Lees zeker ook de veelgestelde vragen.
  • contact op te nemen met het gerechtsdeurwaarderskantoor van uw keuze of met het kantoor dat uw dossier reeds behandelt om alle informatie te verkrijgen die u nodig hebt;
  • contact op te nemen met uw advocaat (als u die hebt) om de situatie te beoordelen;
  • contact op te nemen met de bevoegde arrondissementskamer indien u een bemiddeling met de betrokken gerechtsdeurwaarder wenst;
  • contact op te nemen met de ombudsman voor gerechtsdeurwaarders indien bemiddeling met de gerechtsdeurwaarder aan wie u uw dossier hebt toevertrouwd nuttig zou kunnen zijn.

Bent u schuldenaar of is er een invorderingsprocedure tegen u door een gerechtsdeurwaarder ingesteld?

Hebt u een vraag of een probleem in verband met zijn tussenkomst? Wilt u alle nodige informatie om te weten wat u moet doen? In dit geval, nodigen wij u uit om:

  • onze website te bezoeken met veel praktische informatie die u kan helpen. Bent u op zoek naar informatie over wat een gerechtsdeurwaarder doet, dan kan u hier meer informatie vinden. Hier vindt u meer informatie over het tarief dat gerechtsdeurwaarders hanteren. Lees zeker ook de veelgestelde vragen.
  • contact op te nemen met het gerechtsdeurwaarderskantoor om alle nodige informatie over uw dossier te verkrijgen;
  • contact op te nemen met uw advocaat (als u die heeft) of het OCMW dat uw dossier opvolgt om de situatie te beoordelen;
  • contact op te nemen met de bevoegde arrondissementskamers indien u een bemiddeling met de betrokken gerechtsdeurwaarder wenst;
  • contact op te nemen met de ombudsman voor gerechtsdeurwaarders indien bemiddeling met de gerechtsdeurwaarder die met uw dossier belast is, nuttig zou kunnen zijn.

Wenst u een overzicht te krijgen van alle gerechtelijke schuldinvorderingen die tegen u lopen?

Indien een persoon of onderneming wil weten welke gegevens er op zijn naam verwerkt worden in het CBB, kan hij of zij hiertoe een schriftelijk, gedagtekend en ondertekend verzoek richten aan de NKGB, vergezeld van een recto-verso kopie van de identiteitskaart. U kan ook dit formulier gebruiken. Vervolgens zal de Data Protection Officer (DPO) van de Nationale Kamer binnen de 30 dagen de betreffende gegevens bezorgen.

Wenst u een klacht in te dienen tegen een gerechtsdeurwaarder of een kandidaat-gerechtsdeurwaarder?

U kan hier meer informatie vinden over de procedure.

 

Ik ben gerechtsdeurwaarder.

Juridische vraag

U kan de juridische dienst van de Kamer bereiken via dit contactformulier. Deze dienst is betalend in functie van hoogdringendheid.

Secretariaat NKGB

Voor vragen van algemene of administratieve aard kan u de medewerkers van het secretariaat van de NKGB elke werkdag telefonisch bereiken van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00 op 02/ 538.00.92. U kan hen ook altijd bereiken door een e-mail te sturen naar info@nkgb-cnhb.be.

Enkele specifieke zaken waarvoor u bij hen terecht kan: stageboekjes, verkrijgen stagecertificaat, specifieke attesten, omzendbrieven, aanpassingen van uw gegevens,...

Secretariaat SAM-TES

U kan de medewerkers van het secretariaat van SAM-TES elke werkdag van 09u00 tot 17u00 bereiken op 02/533.98.00. U kan hen ook altijd bereiken door een e-mail te sturen naar secretariaat@sam-tes.be.

Hebt u vragen over uw puntenkaart of opleidingen? Dan kan u rechtstreeks bij de FPO-dienst terecht door een e-mail te sturen naar fpo@sam-tes.be.

Helpdesk

U kan de helpdesk contacteren door hen een mail te sturen op helpdesk@nkcn-cia.be. U kan hen ook telefonisch bereiken, elke werkdag van 9u tot 12u, op 02/533.07.51. U kan hen contacteren met al uw vragen over de digitale toepassingen.

Pers

Bent u van de pers en zoekt u meer informatie voor een artikel, wenst u een reactie van de beroepsgroep of wilt u een interview? U kan onze persverantwoordelijke, Sylvie Vanmaele, contacteren op pers@sam-tes.be, 02/533.98.04 of 0477/54.94.55.