Nieuws

Jaarverslag ombudsman 2020

Ombudsdienst

Arnout De Vits heeft zijn tweede jaar als ombudsman voor gerechtsdeurwaarders achter de rug. Dit jaar vatte hij samen in drie vaststellingen:

  • Eerste vaststelling: 2020 heeft geen zondvloed coronadossiers teweeggebracht. De ombudsman ontving 465 dossiers, waarvan er 445 ontvankelijk waren en werden behandeld.
  • Tweede vaststelling: net zoals vorig jaar werden meer dan de helft van de dossiers in minder dan een maand afgesloten.
  • Derde vaststelling: opnieuw kijkt de ombudsman tevreden terug op zijn werkjaar: “Ik ervaar dat mensen mij vooral zien als een betrouwbare tussenpersoon die hen een luisterend oor aanbiedt en vervolgens met de betrokken gerechtsdeurwaarder in dialoog gaat om tot een voor elke partij bevredigend resultaat te komen.Dit heeft enerzijds veel te maken met de toegenomen bereidheid van de gerechtsdeurwaarders om mee te werken aan de bemiddeling. Anderzijds stel ik tevreden vast dat de consumenten geen misbruik maken van mijn positie en mijn werk - hoewel het gratis is - om het invorderingsproces te vertragen.”

U kan het jaarverslag hier lezen.